TJ SVS Krkonoše Vrchlabí

Český pohár dorostu v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě

Již třetí část českého poháru v běhu na lyžích se o víkendu odehrála ve Vysočina aréně v NMNM. Na pořadu byl závod s hromadným startem volnou technikou a v neděli se jely štafety klasickou technikou. Na sobotní závod se nejlépe vyspali mladší dorostenci a to Jarda Korbelář a Adam Matouš, kteří dojeli závod na 4. a 5. místě. Smůlu měl Mike Ophoff, který se ocitl po startu v hromadném pádu a na trať vyrážel skoro poslední. Přesto se nevzdal a vybojoval 17. příčku. Pepa Provazník dojel na 22. místě, Tomáš Auerswald dokončil na 38. místě. Lukáš Slavík měl špatný den, necítil se ve své kůži, přesto zabojoval a se ztrátou 15 vteřin dojel na 8. místě.
Mile překvapila Katka Háková, která přijela do cíle na 14. místě. Anna Ptáková byla po startu v druhé polovině startovního pole, přesto nehodila flintu do žita a na cílové rovince finišovala o 25. místo.
V neděli se jely štafety klasickou technikou. Letos to bohužel nebyly štafety mistrovské, takže se nejelo o mistrovské medaile, ale hlavně o prestiž mezi kluby. Pro Vrchlabáky to byla škoda, protože by nám na krku cinkaly dvě mistrovské medaile. První pódiové umístění získal Lukáš Slavík s Dudkem a Šlofarem z Trutnova. Tato krajská štafeta doběhla ve starším dorostu na 2. místě jen 13 vteřin za první štafetou Jablonce. V mladším dorostu startovaly dvě chlapecké štafety. Silnější a s medailovými ambicemi složená z Matouše, Ophoffa, Korbeláře bojovala do posledních metrů o stupně nejvyšší. Nakonec podlehla vítězné štafetě Ski klubu Šumavy o 31 vteřin. Druhá štafeta ve složení Provazník, Auerswald, Starý dojela na pěkném 7. místě z jedenácti klasifikovaných štafet.
Mladší dorostenky ve složení Waňková, Ptáková a Háková předvedly slušné výkony a díky skvělému závěrečnému úseku v podání Katky doběhla štafeta na 6. místě jen se ztrátou 30 vteřin na 3. místo.

Tímto víkendem se dostáváme do druhé poloviny letošní lyžařské sezóny. Čekají nás už jen dva závodní víkendy, kdy se bude bojovat o mistrovské tituly. Doufám, že všichni závodníci si udrží nebo ještě vylepší svoji lyžařskou formu, na mistrovství podají svá maxima a že letos opět přivezeme mistrovské medaile.

Jan Martin