TJ SVS Krkonoše Vrchlabí

Český pohár dorostu v Novém Městě na Moravě

Na český lyžařský dorost čekal minulý víkend těžký test výkonnosti v rámci českého poháru v běhu na lyžích. A to na tratích v Novém Městě na Moravě, kde se uskutečnilo MS v biatlonu. Závodilo se na stejných tratích jako při MS a byly opravdu těžké tratě. Přesvědčili se o tom i naši lyžaři z Vrchlabí - Slavík, Sprinz, Starý, Kynčl, Auerswald, Matěják, Řádová a Hančová.

Nejlépe se vedlo již tradičně Lukáši Slavíkovi, který byl v bruslařském sprintu třetí a na klasické sedmičce s hromadným startem vyhrál.  Dařilo se i Matúši Sprinzovi, který postoupil ve sprintu do semifinále a skončil na 11. místě. V neděli byl 19. Spokojená odjížděla z "Nováče" Martina Řádová, která postoupila do finále sprintu a dojela si 6. místem na velké podium při vyhlašování. Při nedělní klasice byla 9. Za to smolařem sobotního sprintu  byl Honza Kynčl, který nepostoupil z kvalifikace o 28 desetin a skončil 31.

Víkend to byl určitě povedený, všichni podali slušné výkony a hlavně si osahali tratě před nadcházejícím mistrovstvím ČR, které se na stejnách tratích uskuteční již 15. - 17. března