TJ SVS Krkonoše Vrchlabí

MČR Horní Mísečky – Dvě medaile pro Krkonoše Vrchlabí

V termínu 21. – 23. 2. 2014 se konalo na Horních Mísečkách mistrovství ČR v běhu na lyžích dorostu a MČR a ČP dospělých. Pořadatelský tým ze Ski Jilemnice připravil perfektní tratě, Krakonoš poslal jarní počasí a Vrchlabáci přijeli dobře připraveni.
V pátek byl na programu sprint volnou technikou. Kvalifikace se všem vydařila na výbornou. Bohužel rychle se měnící podmínky, na které jsme nestačili reagovat, zastavili všechny vrchlabské závodníky ve čtvrtfinále. Až na Adama Matouše. Ten předvedl vynikající výkony ve všech rozjížďkách a ve finiši ve finále mladšího dorostu dojel pro bronzovou medaili.
V sobotu se jel lyžařský duatlon. Hodně práce pro servis, dřina a dlouhá trať pro závodníky. To však svědčilo mladším dorostencům, kdy hned tři se vešli do první desítky. Při přezouvání byla situace více než vynikající, Matouš odjížděl na 2. místě, Provazník na 3. místě, Ophoff na 8. místě. Závěrečný bruslařský úsek ještě promíchal pořadím, ale v cíli to skončilo takto. Matouš čtvrtý, Ophoff pátý, Provazník osmý. Velké drama přinesl i závod staršího dorostu s Lukášem Slavíkem. Ten v klasické části ujel a získal cca 30s náskok nad dvojicí Karlovaráků Novák, Řehořek. Ještě 2 km před cílem Lukáš vedl se slušným náskokem, ale kousek před cílem byl dojet Novákem, který Lukáše porazil o pouhé 2 vteřiny. Lukáš bral v duatlonu stříbrnou medaili.
Neděle byla ve znamení klasického závodu s intervalovým startem. Všichni vrchlabští závodníci v neděli bojovali z plných sil, ale bohužel na medaili to už nestačilo. Nejlepší umístění získal Matouš, dojel na 5. místě, Slavík získal 6. místo, Korbelář – 7. místo, Ophoff – 10. místo.
Nesmím opomenout kategorii dospělých a juniorů, v té závodili za Krkonoše Vrchlabí Martina Řádová, Pavel Kocián a Pavel Janeček. Martina byla 2 x na 6. místě v juniorkách a 13tá ve sprintu. Janeček dojel na 18. a 19. místě a Kocián byl ve sprintu 25tý.