TJ SVS Krkonoše Vrchlabí

Mistrovství ČR dorostu v NMNM

V termínu 15. - 17. 3. 2013 se uskutečnilo v Novém Městě na Moravě dorostenecké mistrovství republiky v běhu na lyžích. Všichni očekávali příjemné jarní počasí, firn a teploty nad nulou, ale zima si nedala říci a tak panovalo chladné počasí a v pátek k tomu pořádně chumelilo.
Páteční chumelení se podepsalo na klasických sprintech. Máza byla těžká a tak jsme si na konto připsali 5. místo Lukáše Slavíka a 9. místo Martiny Řádové.
Sobotní den byl sluneční, mrazivý a taky hlavně veselejší. Lukáš Slavík dokázal vyhrát závod volnou technikou na 5 km v mladším dorostu a získal tak letos již druhý mistrovský titul. Ve stejné kategorii se umístil na 8. místě Ondra Starý. Matouš byl 19., Sprinz 21., Kynčl 43., Auerswald 51.
Dařilo se opět i Martině Řádové, která dojela na 5. místě a Petra Hančová byla 14. Ondra Matěják byl ve starším dorostu 18.
Neděle přinesla větrné a hlavně napínavé boje ve štafetách klasickou technikou na 3 km. Postavili jsme dvě oddílové štafety v mladším dorostu. Těžké bylo rozhodování koho postavit do silnější štafety. Nakonec obě štafety přijeli těsně za sebou na 8. místě a tak první úseky, Matouš i Sprinz splnili své úkoly na výbornou. Ondra Starý podržel vrchlabskou první štafetu, neztratil a předával Lukášovi na 6. místě. Skvělý výkon předvedl i Honza Kynčl a předával s malou ztrátou na 8. místě. Poslední úseky štafet byly rozhodující. Slavík předvedl famózní výkon a i s výmněnou hole vytáhl štafetu na 3. místo. Tomáš Auerswald nakonec neudržel obdržené místo a dojel na 12. pozici.
Mistrovství se z mého pohledu podařilo, Slavík si domů vezl mistrovský titul a 3. místo ze štafety spolu s Matoušem a Starým. Řádová a Starý byli do 10. místa. Gratuluji a přeji další úspěchy.

Poděkování si zaslouží i servisní tým v podání Dušana Matouše a Karla Slavíka.

JM