TJ SVS Krkonoše Vrchlabí

Závody Českého poháru a závody FIS v běhu na lyžích se jely o víkendu v Novém Městě na Moravě

Do Nového Města na Moravě byl přesunut závod Českého poháru v běhu na lyžích z Jablonce nad Nisou kvůli nedostatku sněhu na tamních tratích. Na Moravě i přes nepřízeň počasí mají připravený okruh s umělým sněhem o délce 2,5 km a byla o něj pořádná tlačenice. Souběžně s lyžařskými závody probíhaly v areálu Zlaté lyže i závody v biatlonu. Proto denní program byl velmi našlapaný a starty byly až v odpoledních hodinách.
Vrchlabští dorostenci na tyto závody přijeli velmi dobře připraveni a předvedli v dvoudenních republikových závodech vynikající výsledky. Na těžké, mokré a pomalé trati bojovali o nejvyšší pódiová umístění. V sobotu se jel prolog volnou technikou. Dorostenky absolvovaly 2 km a dorostenci 2,5 km. V neděli se startovalo hromadně na tratích od 5 do 10 km klasickou technikou.
Nejlépe se předvedli ve svých kategoriích Lukáš Slavík, který byl 2x druhý a Jaroslav Korbelář, který byl v sobotu třetí a v neděli druhý. Ostatní si vedli také výborně a níže je výčet jejich výsledků.
V závodě FIS startovala naše jediná juniorka Martina Řádová, která v sobotním sprintu obsadila 22. místo a v neděli dojela po pádu při hromadném startu na 32. místě.

Sobota – Prolog volně
2. místo – Slavík
3. místo – Korbelář
9. místo – Matouš
11. místo – Starý
13. místo – Provazník
16. místo – Ophoff
21. místo – Háková
30. místo – Ptáková
36. místo - Auerswald

Neděle – Hromadně klasika
2. místo – Slavík
2. místo – Korbelář
9. místo – Matouš
11. místo – Ophoff
18. místo – Provazník
20. místo – Starý
24. místo - Auerswald
25. místo – Háková
26. místo – Ptáková