TJ SVS Krkonoše Vrchlabí

Závody na Benecku

O víkendu se uskutečnili mezioblastní závody LK a KHK na Benecku. Dostavila se konkurence i z Moravy, Jeseníků a Šumavy, která tak zvýšila již vysokou kvalitu všech závodníků. Za stálého sněžení, ale kvalitních podmínek se naši závodníci neztratili a vybojovali kvalitní umístění.

Nejlépe si vedl Lukáš Slavík, mladší dorostenec, který skončil na 2. místě a nestačil pouze na Portyka z Lomnice nad Popelkou. Jen o pár desetin skončila Pavlína Pacholíková na 4. místě, závodící za HSK Benecko, trénující v Krkonoších Vrchlabí. Ztráta košíčku z hole připravila Petru Hančovou o lepší umístění – skončila na 9. místě. Martina Řádová po nemoci obsadila 12. místo. Ač 16. místo, tak jen minutová ztráta Lukáše Joukala byla vynikajícím výsledkem v nabitých mladších dorostencích. Matúš Sprinz skončil na 19. místě a Honza Kynčl na 34. místě ve stejné kategorii jako Joukal a Slavík.

Věřím, že všichni závodníci si otestovali svoji výkonnost a že ve Vysokém nad Jizerou při Českém poháru podají ještě lepší výkony.